logo stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Bereikbaarheid
  Openingsuren
  Toegangsprijzen
  Combitickets voor groepen
  Museumcafetaria  
  Kalender  
  Jaarabonnementen  
  B-dagtrips  
  Huisreglement  
     
     

.

Halloweentocht: Ricky

Zaterdag 28 oktober en zondag 29 oktober om 17u en 18u30

Ricky, één van onze poppen, is op hol geslagen. Een boze halloweengeest heeft bezit van hem genomen.
Hij heeft het Speelgoedmuseum in het donker gezet en alle andere poppen en speelgoed bang gemaakt.
Durf jij het aan om je in het donker door het museum te begeven en het tegen Ricky op te nemen?

Herfstzoektocht

Van zaterdag 28 oktober tot en met zondag 5 november

De kat van heks is ziek! Omdat ze ziek is moet de heks een brouwsel maken, maar ze weet niet meer welke ingrediënten ze daarvoor moet gebruiken. Kan jij heks helpen door alle ingrediënten te verzamelen?

Herfstworkshop: Maak je eigen schaduwtheater

Van maandag 30 oktober tot en met donderdag 2 november om 13u30 en om 15u

Hou je van experimenteren met spookachtige schaduweffecten en schimmenspel? Werk je graag met lijm en schaar? Dan is onze griezelworkshop misschien wel iets voor jou! Uit een schoendoos maak je een schaduwtheater met spookjes, harige spinnen, zwarte katten, vleermuizen of andere griezelfiguren. Wil je graag jouw gemaakte figuren als schimmen op de muur uitproberen en optreden in je eigen schaduwtheater? Wees welkom en doe mee!

Spelnamiddag in de herfstvakantie: Speel griezelige gezelschapsspelletjes

Vrijdag 3 november doorlopend van 13u30 tot 16u30

 

Gezelschapsspelletjes kunnen soms spannend zijn. Wie is er het snelst? Hoe kan je winnen? We maken ze extra spannend in deze spelnamiddag!
Kom spoken, monsters of heksen tegen in het spel Spookhuis, Weerwolven of Flo Fladder Muis. Wie durft deze spellen te spelen?

Geschikt voor gezinnen met kinderen tussen 4 en 10 jaar.

 

Iedereen speelt!

Van dinsdag 6 december

Met welk speelgoed en welke videogames werd er vroeger het meest gespeeld? Wat zijn momenteel de populairste spellen? Door middel van een grootschalige bevraging willen we hier een beter zicht op krijgen. Via een leuke en laagdrempelige digitale tool kan je een winkelkarretje vullen met jouw favorieten. Aan het einde kom je te weten welk spelerstype je bent. Spelers van alle leeftijden en achtergronden kunnen participeren, dus ook volwassenen! Doe de test en kom te weten welk spelerstype jij bent. En pssst: vergeet jouw resultaat niet te delen op sociale media.


Surf naar www.iedereenspeelt.be, of scan deze QR code:

Tijdelijke opstelling: Ridders & Prinsessen

Vanaf 27 maart 2021 tot heden

Meisjes spelen met poppen, jongens soldaat. Het is een cliché dat al eeuwen meegaat. De wereld van ridders en prinsessen is al lang een immens populair onderwerp in speelgoed. Fabrikanten spelen in op de stereotiepe voorliefdes van meisjes voor prinsessen en van jongens voor ridders. Wat zegt het over hedendaagse genderrollen?

Ook bekende speelgoedmerken zoals LEGO, Playmobil en Barbie gaan hierin mee en bieden elk verschillende sets van burchten en kastelen, ridders en prinsessen aan. Tijdens de tentoonstelling tonen wij u van deze merken bruiklenen en een aanzienlijke selectie uit de eigen collectie. Dat en nog veel meer kan je komen ontdekken op onze 'Ridders & Prinsessen' expo.

Focus-expo: Op roadtrip met oldtimers

Vanaf 5 december 2020 tot heden

Ga mee op Europese roadtrip doorheen de uitgebreide verzameling miniatuurauto’s van Eddie De Cuyper.

Zijn collectie bestaat uit een combinatie van speelgoedwagens (Dinky Toys, Norev, Schuco ..) en echte collector's items.
We starten bij enkele bijzondere reeksen gebaseerd op Belgische stripverhalen: Kuifje, Robbedoes en Blake & Mortimer. We reizen verder langs Frankrijk, Italië, Duitsland en Zweden en steken daarna het kanaal over naar het Verenigd Koninkrijk! Ontdek onderweg de waanzinnig mooie miniatuurauto’s en het persoonlijke verhaal van Eddie De Cuyper.

Meer over Op roadtrip met oldtimers

 

 

Steun het Speelgoedmuseum!