logo stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Bereikbaarheid
  Openingsuren
  Toegangsprijzen
  Combitickets voor groepen
  Museumcafetaria  
  Kalender  
  Jaarabonnementen  
  B-dagtrips  
  Huisreglement  
     
     

.

Speel mee op de Vlaamse Kermis

Dinsdag 2, 9, 16, 23, 30 juli en dinsdag 6, 13, 20, 27 augustus van 13u30 to 16u30

Sjoel jij alle andere deelnemers naar huis? Rol jij de bollen in de poortjes met de hoogste score bij Trou Madame? Of word jij de kampioen met een katapult bij onze schietstand? Ontdek samen met je (groot)ouders onze nostalgische Vlaamse kermis tijdens onze spelnamiddagen.

Reis rond de speelgoedwereld

Donderdag 4, 11, 18, 25 juli en donderdag 1 augustus om 13u30

Hou je van spelletjes spelen en reizen? Goed nieuws, want in Speelgoedmuseum Mechelen kan je tijdens deze spelletjesnamiddag reizen doorheen de opstelling ‘Toy stories, multicultureel spelerfgoed’. Ontdek tal van bijzondere collectiestukken en spelletjes uit de verschillende werelddelen.

5 klassiekers onder de speelplaatsspelletjes

Donderdag 8, 15, 22, 29 augustus van 13u30 tot 16u30

Her)ontdek de klassiekers onder de speelplaatsspelletjes! Bikkel, knikker, hinkel, ... of speel andere typische spelletjes van vroeger en nu.

Zomerse gezelschapsspelletjes

Vrijdag 5, 12, 19, 29 juli en vrijdag 2, 9, 16, 23, 30 augustus van 13u30 tot 16u30

Leef je uit tijdens onze spelletjesnamiddag! Speciaal voor jou selecteerden we een gevarieerd aanbod topspellen. Plezier voor jong en oud verzekerd!

Iedereen speelt!

Vanaf 6 december 2022

Met welk speelgoed en welke videogames werd er vroeger het meest gespeeld? Wat zijn momenteel de populairste spellen? Door middel van een grootschalige bevraging willen we hier een beter zicht op krijgen. Via een leuke en laagdrempelige digitale tool kan je een winkelkarretje vullen met jouw favorieten. Aan het einde kom je te weten welk spelerstype je bent. Spelers van alle leeftijden en achtergronden kunnen participeren, dus ook volwassenen! Doe de test en kom te weten welk spelerstype jij bent. En pssst: vergeet jouw resultaat niet te delen op sociale media.


Surf naar www.iedereenspeelt.be, of scan deze QR code:

Tijdelijke opstelling: Ridders & Prinsessen

Vanaf 27 maart 2021 tot heden

Meisjes spelen met poppen, jongens soldaat. Het is een cliché dat al eeuwen meegaat. De wereld van ridders en prinsessen is al lang een immens populair onderwerp in speelgoed. Fabrikanten spelen in op de stereotiepe voorliefdes van meisjes voor prinsessen en van jongens voor ridders. Wat zegt het over hedendaagse genderrollen?

Ook bekende speelgoedmerken zoals LEGO, Playmobil en Barbie gaan hierin mee en bieden elk verschillende sets van burchten en kastelen, ridders en prinsessen aan. Tijdens de tentoonstelling tonen wij u van deze merken bruiklenen en een aanzienlijke selectie uit de eigen collectie. Dat en nog veel meer kan je komen ontdekken op onze 'Ridders & Prinsessen' expo.

Focus-expo: Op roadtrip met oldtimers

Vanaf 5 december 2020 tot heden

Ga mee op Europese roadtrip doorheen de uitgebreide verzameling miniatuurauto’s van Eddie De Cuyper.

Zijn collectie bestaat uit een combinatie van speelgoedwagens (Dinky Toys, Norev, Schuco ..) en echte collector's items.
We starten bij enkele bijzondere reeksen gebaseerd op Belgische stripverhalen: Kuifje, Robbedoes en Blake & Mortimer. We reizen verder langs Frankrijk, Italië, Duitsland en Zweden en steken daarna het kanaal over naar het Verenigd Koninkrijk! Ontdek onderweg de waanzinnig mooie miniatuurauto’s en het persoonlijke verhaal van Eddie De Cuyper.

Meer over Op roadtrip met oldtimers

 

 

Steun het Speelgoedmuseum!