logo stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Bereikbaarheid
  Openingsuren
  Toegangsprijzen
  Combitickets voor groepen
  Museumcafetaria  
  Kalender  
  Jaarabonnementen  
  B-dagtrips  
  Huisreglement  
     
     Een jaarabonnement kost 30 euro.
Voor maar 12,50 euro per persoon extra is het bovendien mogelijk om samen met je partner of familie een jaarabonnement te nemen. (Maximaal 5 extra personen per hoofdabonnee)

Abonnement verlengen? Stort het bedrag op rekeningnummer IBAN BE92 3200 3763 1323 van
Speelgoedmuseum Mechelen vzw met duidelijke vermelding van je adres en de namen van alle abonnees.

foto dienst toerisme Mechelen
Foto: dienst Toerisme Mechelen

ONZE ABONNEMENTSPARTNERS:

Op vertoon van je abonnement geniet je van superkortingen bij onze abonnementspartners in binnen en buitenland. Hou dus je jaarabonnement op zak en breng onderstaande attracties zeker een bezoekje.

OPGELET: check vooraf de website van de aanbieder voor een overzicht van hun aangepaste maatregelen bij je bezoek.HET HUIS VAN ALIJN
In dit museum wordt volkscultuur op een eigentijdse en verrassende manier opgevat. Filmpjes van een plechtige communie in 1960, een snoepwinkel uit 1930, een fanfare uit 1900… De kleine en grote geschiedenissen van het leven vind je in het Huis van Alijn in Gent. Een prima kans om het samen te hebben over de dingen die (n)ooit voorbijgaan. (neem oma en opa mee!)

Jouw voordeel:
Volwassenen: 7,00 €
-18 jaar: gratis / 18-26 jaar: 2 €
*
www.huisvanalijn.be

MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN
Ooit al recht in de slurf van een mammoet gekeken? Oog in oog gestaan met een briesende buffel? Of zou je wel eens in de huid van een Neanderthaler willen kruipen? Waar wacht je nog op? Neem een duik… in een museum dat leeft!

Jouw voordeel:
Volwassenen: 10 € in plaats van 13

Kinderen 4-17 jaar & studenten 18-23 jaar: 4 € in plaats van 5 €*
www.natuurwetenschappen.be

PLOPSA
Met je Speelgoedmuseum abonnement krijg je 35% korting aan de kassa van de verschillende Plopsa Parken. Een dagje De Panne? Indoor in Hasselt? Of lekker plonsen in Plopsaqua? Kan allemaal!

Jouw voordeel: 35% korting op je toegangsticket
www.plopsa.be

DIERENPARK PLANCKENDAEL
Voor een unieke dag midden in de natuur moet je in Planckendael zijn. Je kan er in de bomen hangen, op 14 meter boven de grond. Misschien neem je liever even het vlot van Afrika naar Oceanië? Je komt er veel te weten over de natuur en onze dieren.

Jouw voordeel: € 3 korting op je ticket
www.planckendael.be

TECHNOPOLIS
Waar experimenteren FUN is!
Doe een dutje op een spijkerbed, zet als een echte piloot een vliegtuig veilig aan de grond, sprint tegen een waterjuffer of maak een spannend fietstochtje op een kabel op 5 meter boven de grond! Buiten in de Doe-tuin valt er nog veel meer actie te beleven. En in het Kinder-doe-centrum steken 4- tot 8 jarigen de handen uit de mouwen.

Jouw voordeel: 50% korting op je toegangsticket
www.technopolis.be


DOMEIN BOKRIJK
Van 1 april t.e.m. 5 november kan je in het Openluchtmuseum van Bokrijk het verleden ontdekken én zelf beleven! Je ontmoet Bokrijkacteurs, maakt kennis met lang vergeten ambachten en komt te weten hoe de mensen vroeger leefden, woonden en werkten op het platteland. Bokrijk is dé bestemming om een stapje terug in de tijd te zetten.

Werkwijze aanvraag tickets voor abonnees Speelgoedmuseum

Ga naar www.bokrijk.be
Reserveer je tickets via 'Ticket Voordeeltarief 13+ jaar'  
Gebruik de kortingscode 23BPABOSGM
Aan de toegang wordt het onlineticket samen met het abonnement 2023 van Speelgoedmuseum aan de onthaalmedewerker/kassier van Bokrijk getoond.

Kortingscode geldig tijdens het seizoen van 1 april t.e.m. 5 november.

Jouw voordeel: 50% korting op je toegangsticket
www.bokrijk.be

HIDRODOE
Ontdek de Wondere Wereld van Water in Hidrodoe: leuk - spannend - leerrijk. Hidrodoe is een interactief doe-centrum met super-leuke experimenten over water.    

Jouw voordeel: 50% korting op je toegangsticket
www.hidrodoe.be

Pakawi Park (voordien de Olmense Zoo)
Perfect voor een beestig dagje uit!
Het woord ‘Paka’ is Swahili voor katachtige. Daarmee verwijst het park naar haar roots. Het dierenpark is al jaren gespecialiseerd in katachtigen, zoals witte tijgers, cheeta’s, poema’s, panters, enz.. Sinds kort zijn er ook 2 nieuwe Bengaalse tijgers. Zij heten ‘Paka’ en Awi’ en zijn de boegbeelden van Pakawi Park geworden.

Jouw voordeel: 35% korting op je toegangsticket
www.pakawipark.be

ZOO ANTWERPEN
Zin in een dagje uit? Met de Zoo van Antwerpen kies je voor een unieke bestemming. Maar liefst 5000 exotische dieren zijn thuis in Zoo Antwerpen. Je staat hier oog in oog met de heersers van de savanne, de steppe, het oerwoud en de toendra: leeuwen, luipaarden, tijgers, olifanten, giraffen, gorilla’s, oerossen en nog veel meer. Ook het koninkrijk der vissen en vogels en het paradijs van de reptielen en de insecten zetten hun poorten voor jou open.

Jouw voordeel: € 3 korting op je ticket
www.zooantwerpen.be

FAMILIEPARK HARRY MALTER
Familiepark Harry Malter is een domein van kleiner formaat (3,5ha) gericht op kids van peuter- en kleuteronderwijs. Geen snelle rollercoasters of immense dieren maar charme en nostalgie troef!

Jouw voordeel: 50% korting op je toegangsticket
www.harrymalter.be