op
   
 
  nl fr  
   
   
 
  Spelateliers lager onderwijs
  Secundair en hoger onderwijs
  Lesmappen
  Doebladen
  Combitickets voor scholen  
   
     
     
     


 

Actieve rondleiding voor Secundair Onderwijs (€ 35)
Onder begeleiding van een gids brengen leerlingen van het Secundair Onderwijs een bezoek aan een aantal afdelingen van het Speelgoedmuseum. Vooraf kan besproken worden welke thema’s aansluiten bij of interessant zijn voor hun opleiding. Het belooft een interactieve rondleiding te worden. Boeiende informatie omtrent de historische, economische, maatschappelijke en culturele achtergrond van de tentoongestelde voorwerpen wordt afgewisseld met demonstratie en het zelf uitproberen van minder bekende spelletjes.


Rondleiding op maat van het Hoger Onderwijs (€ 35)
Studenten Hoger Onderwijs, in het bijzonder zij die een lerarenopleiding volgen, moeten tijdens een stage vaak een studiebezoek of schoolreis organiseren. Tijdens een aangepast programma krijgen ze de kans om de educatieve werking van het Speelgoedmuseum beter te leren kennen.

Een medewerk(st)er van de educatieve dienst, vertrekkend vanuit de eigen ervaring, loodst de studenten doorheen de boeiende wereld van spel en speelgoed. Tijdens de rondleiding vertelt de gids op welke wijze kinderen een museumbezoek en deelname aan een spelatelier beleven.

Een inleefmoment laat de studenten zelf ervaren wat een spelatelier inhoudt. Ze verplaatsen zich in de leefwereld van de jonge museumbezoekers en proberen zelf een aantal spelletjes uit.