logo stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Spiegel van het dagelijkse leven
  Spiegel van fauna en flora
  Spiegel van mobiliteit
  Spiegel van creativiteit
  Spiegel van wetenschap en techniek  
  Spiegel van het samen zijn  
  Spiegel van een interculturele wereld  
     
     

Spiegel van fauna en flora

Knuffeldieren, miniatuurboerderijen en -dierentuinen weerspiegelen de steeds veranderende relatie tussen mens en natuur.

Was je knuffel je beste vriend? En kon je er geen afscheid van nemen? Bezoek dan zeker de vernieuwde afdeling‘Van poeslief tot beresterk’!

In deze afdeling maak je kennis met tal van speelgoeddieren die ooit garant stonden voor vele uren speelplezier. Dikwijls was de knuffel de beste vriend en soms zelfs de ultieme troost van elk kind. Als je goed kijkt zie je de onuitwisbare sporen hiervan nog duidelijk zichtbaar op enkele knuffels!

De ‘teddybeer’ is de populairste van alle knuffels, hij dankt zijn naam aan de Amerikaanse president Theodore ‘Teddy’ Roosevelt. Maar waarom is hij zo populair? Het wordt je allemaal duidelijk bij een bezoekje.

 

Kom het verhaal achter het succes van Winnie De Poeh en Beertje Paddington te weten. Of weet jij hoe een knuffelbeer gemaakt wordt? Ook de geschiedenis van Steiff, de bekendste fabrikant van knuffeldieren, wordt beresterk verteld.

Voorts spreken exotische dieren uit de dierentuin vaak tot de verbeelding van ieder kind, net zoals de immer populaire boerderijen. Heel wat van die speelgoeddieren hebben hier, naast de klassieke knuffels, hun stek gevonden.

 

Je bewondert de knuffels en speelgoeddieren in de allerleukste taferelen: op de ijskoude Noord- en Zuidpool, in de mysterieuze jungle of in één van de vele andere sprookjesachtige decors!

Beroemdheden zoals Samson, Monchhichi, Furby, Garfield, de beer van Mister Bean, beertje Paddington, My Little Pony, de Muppets, Nijntje, Baloe de beer, Goudlokje en de 3 beren,... verwelkomen je graag!

 

 

Interactief
Kinderen ontdekken spelenderwijs de dierenwereld. Zo kunnen ze trachten dierengeluiden te herkennen, moeten ze het gepaste skelet zoeken van de dino’s en komen ze te weten waar de ijsbeer woont!

 

,

Copyright 2013,,| ,Speelgoedmuseum Mechelen vzw, Nekkerspoelstraat 21, B-2800 Mechelen,,| ,

TEL +32 (0)15 55 70 75,,|,, info@speelgoedmuseum.be,,,,|,,,,disclaimer,,,,