logo
stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Contact
Pers
  Geschiedenis
  Wie is wie
  Partners  
  Sponsors  
  Zaalverhuur  
  Boeken  
  Links  
  E-zine  
  Vacatures  
  Vrijwilligers & jobstudenten  

We zijn op zoek naar vrijwilligers, kom jij ons team versterken? Op dit moment zoeken we:

VRIJWILLIGE MEDEWERKERS DEPOTBEHEER, COLLECTIEREGISTRATIE EN ERFGOEDFOTOGRAFIE

Speelgoedmuseum Mechelen verhuist in 2024. Om ons te helpen bij de verhuis van ons collectiedepot zijn we op zoek naar extra vrijwilligers.

Organisatie
Speelgoedmuseum Mechelen bewaart en ontsluit één van de meest uitgebreide speelgoedcollecties in Europa. Je ontdekt er spel en speelgoed van de middeleeuwen tot vandaag, waarmee in ons land werd en wordt gespeeld. Dankzij het unieke karakter en het toegankelijke thema spreekt het museum jong én oud aan. Op Erfgoedinzicht krijg je een impressie van de collectie: https://erfgoedinzicht.be/collecties/?q=speelgoedmuseum&mode=gallery&view=horizontal&page=1&fq%5B%5D=search_s_type:%22Objecten%22&reverse=0

Taken
Als vrijwilliger sta je in voor één of meerdere van deze taken:

Competenties

Een opleiding kunstwetenschappen, archeologie, conservatie-restauratie, archivistiek, erfgoedstudies … of ervaring met depotwerking of collectiebeheer is een pluspunt, maar zeker geen must.

Aanbod
Je komt terecht in een dynamisch team. We voorzien de nodige opleiding en het is de ideale gelegenheid om ervaring op te doen binnen de culturele sector.
We zorgen voor de vergoeding van je transportkosten en een jaarabonnement voor het museum (geldig voor 4 personen).

Solliciteren
Ben je gepassioneerd door spel en speelgoed? Ben je enthousiast om je in te zetten voor Speelgoedmuseum Mechelen?
Stuur dan je cv en motivatiebrief naar conservatie@speelgoedmuseum.be t.a.v. Vanessa De Geest – conservator. Vermeld de taak waar je voorkeur naar uitgaat en op welke dag(en) je je kan vrijmaken.

Speelgoedmuseum Mechelen vzw
Nekkerspoelstraat 21
2800 Mechelen
015 55 70 75

VRIJWILLIGE MEDEWERKERS MUSEUMSHOP EN SPEELZAAL

Tijdens het najaar komen er heel wat klasgroepen op bezoek in het Speelgoedmuseum om te leren over speelgoed en haar rijke geschiedenis. Om het bezoek nog leuker te maken, plannen we voor de verschillende groepen telkens een half uurtje speeltijd in. Daarom zijn we op zoek naar een enthousiaste en kindvriendelijke vrijwilliger/ vrijwilligster die de kinderen hierin wil begeleiden en het winkeltje wil bemannen. De inzet van onze vrijwilligers draagt bij aan de vlotte verkoop van items in het winkeltje en tevreden bezoekers.

Taken
Als vrijwilliger sta je in voor volgende taken:

Competenties

Wat kunnen wij je bieden

Je komt terecht in een dynamisch team en een gevarieerde werkomgeving. We voorzien de opleiding voor de werking van het winkeltje en de bijhorende speelzaal.

We voorzien een vrijwilligersvergoeding (30 euro/dag) en een jaarabonnement voor het Speelgoedmuseum (geldig voor 4 personen).

Ben je gepassioneerd door spel & speelgoed? Ben je enthousiast om ons team te versterken?

Stuur dan je CV en motivatiebrief naar planning@speelgoedmuseum.be t.a.v. Caitlin Steinfort – personeelsplanner.

Vermeld de dag(en) waarop je je kan vrijmaken om het Speelgoedmuseum het winkeltje en de bijhorende speelzaal te bemannen. 

Wanneer

Je bent bereid om (minimaal) 1x per week te werken in het winkeltje tijdens het najaar. Dit kan zowel tijdens de week als in het weekend zijn. Je wordt ingepland naarmate je beschikbaarheid. Het Speelgoedmuseum is geopend tijdens schoolvakanties en enkele feestdagen, ook hiervoor kan je ingepland worden. Dit is opnieuw afhankelijk van jouw beschikbaarheden en van die van je collega-vrijwilligers.

Waar

Speelgoedmuseum Mechelen
Nekkerspoelstraat 21
2800 Mechelen

Goed om weten