logo stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Archief
   
   
   
     
     
     
     
     

2022 IN HET SPEELGOEDMUSEUM

 

Wegens succes verlengd! My Little Pony: 40 jaar magie

Vanaf 24 juni 2022 tot 26 februari 2023

De tentoonstelling My Little Pony: 40 jaar magie neemt je mee doorheen de geschiedenis van My Little Pony vanaf het ontstaan van deze speelgoedlijn tot vandaag.

Ontdek de voorloper 'My pretty Pony' uit 1981. Laat je betoveren door de fantasiewerelden van de kleurrijke pony's die de Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro vanaf 1982 produceert.

Dankzij de collectie van verzamelaarster Mande Walschot beleef je een nostalgische reis en zie je de pony's evolueren doorheen de tijd. Volg hoe de pony's hun avonturen verder zetten op het scherm. De populaire speelgoeddieren maken immers al snel hun debuut in talrijke tv-series en films.

De interactieve speelelementen maken de My Little Pony expo tot een speelse ervaring vol magie voor het hele gezin. Aan het einde van het parcours kan je je uitleven in de speelzone met de laatste nieuwigheden van My Little Pony. Ongewijfeld een magisch bezoek!

 

Tijdelijke opstelling: Ridders & Prinsessen

Vanaf 27 maart 2021 tot heden

Meisjes spelen met poppen, jongens soldaat. Het is een cliché dat al eeuwen meegaat. De wereld van ridders en prinsessen is al lang een immens populair onderwerp in speelgoed. Fabrikanten spelen in op de stereotiepe voorliefdes van meisjes voor prinsessen en van jongens voor ridders. Wat zegt het over hedendaagse genderrollen?

Ook bekende speelgoedmerken zoals LEGO, Playmobil en Barbie gaan hierin mee en bieden elk verschillende sets van burchten en kastelen, ridders en prinsessen aan. Tijdens de tentoonstelling tonen wij u van deze merken bruiklenen en een aanzienlijke selectie uit de eigen collectie. Dat en nog veel meer kan je komen ontdekken op onze 'Ridders & Prinsessen' expo vanaf 27 maart.

 

Focus-expo: Op roadtrip met oldtimers

Opnieuw open vanaf 5 december t.e.m. heden

Ga mee op Europese roadtrip doorheen de uitgebreide verzameling miniatuurauto’s van Eddie De Cuyper.

Zijn collectie bestaat uit een combinatie van speelgoedwagens (Dinky Toys, Norev, Schuco ..) en echte collector's items.
We starten bij enkele bijzondere reeksen gebaseerd op Belgische stripverhalen: Kuifje, Robbedoes en Blake & Mortimer. We reizen verder langs Frankrijk, Italië, Duitsland en Zweden en steken daarna het kanaal over naar het Verenigd Koninkrijk! Ontdek onderweg de waanzinnig mooie miniatuurauto’s en het persoonlijke verhaal van Eddie De Cuyper.

Meer over Op roadtrip met oldtimers

 

ARCHIEF TENTOONSTELLINGEN